Close

Ποιοι ειμαστε

Ποιοί είμαστε

Το Κέντρο Γερμανικής Γλώσσας ΤΣΙΑΛΤΖΗΣ  εξειδικεύεται εδώ και τρείς  και πλέον δεκαετίες – από το 1985 έως και το 1991 στη Γερμανία και από το 1991 έως και σήμερα στην Αλεξανδρούπολη – αποκλειστικά στη διδασκαλία της γερμανικής γλώσσας και κουλτούρας.  Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά, όμως γνωρίζοντας το φροντιστήριό μας καλύτερα θα διαπιστώσετε τους λόγους που μας καθιστούν γενικότερα από τους κορυφαίους στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης.

Συστάσεις

Συστάσεις για την ποιότητα της δουλειάς μας δίνουν εδώ και χρόνια οι μαθητές μας, οι οποίοι αποτελούν και το βασικό μέσο της διαφημιστικής μας προβολής.
Δεκάδες  μαθητές μας κάνουν καριέρα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό στη  Γερμανία, Αυστρία ή Ελβετία, κυρίως στον τομέα της Ιατρικής και όχι μόνο.

Η φιλοσοφία και ο τρόπος λειτουργίας μας έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

αποκλειστικά γερμανικά
Στην εποχή της εξειδίκευσης απαιτείται η ενασχόληση με ένα αντικείμενο.

 όχι μόνο καταρτισμένοι αλλά και επικοινωνιακοί καθηγητές
Δεν δίνουμε βαρύτητα μόνο στη θεωρητική κατάρτιση ενός καθηγητή, αλλά και στην ικανότητά του να τονώνει τη διάθεση των μαθητών του να επικοινωνήσουν.

 αφετηρία μας η προσωπική επαφή
Η αίσθηση που αποκομίζει κάθε μαθητής μας από τη στιγμή που παίρνει τις πρώτες πληροφορίες στη γραμματεία έως το τελευταίο μάθημα είναι ότι στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στις όποιες απαιτήσεις του. Ο κάθε μαθητής αντιμετωπίζεται σαν μια ξεχωριστή προσωπικότητα με τις ιδιαιτερότητές της και  δεν είναι απλά ένα απρόσωπο νούμερο. Όλες μας οι υπηρεσίες είναι δομημένες πάνω σε αυτή την αρχή.

 αυτονομία, εναλλαγές, ευελιξία
Τα μαθήματα είναι σχεδιασμένα έτσι που να προσφέρουν εναλλαγές ώστε να κρατούν το ενδιαφέρον διαρκώς ζωντανό, οι επιθυμίες των μαθητών συνδιαμορφώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

 διαμόρφωση σύγχρονων χώρων εκπαίδευσης
Έχουμε χώρους που λειτουργικά  αλλά και αισθητικά ενισχύουν τη διάθεση για μάθηση. Το Φροντιστήριό μας  είναι ένα ιδιόκτητο κτίριο με ειδική άδεια κατασκευής για ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και άρα πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές. Αποτελείται από 5 αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο καθηγητών, γραφείο διευθυντού, άνετους χώρους αναμονής, ειδικό χώρο βιβλιοθήκης, μια αίθουσα υπολογιστών και μια αίθουσα HOME CINEMA .     

  • υποστήριξη εκτός μαθήματος
    Η βοήθειά μας στην προσπάθεια να μάθει κανείς μια γλώσσα δεν τελειώνει όταν ολοκληρωθεί το μάθημα. Για όποιον το επιθυμεί διαθέτουμε μια ποικιλία extra δωρεάν υπηρεσιών για ενίσχυση της προσπάθειας και ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
  • άριστη οργάνωση
    Οργανωτικά είμαστε, όπως λέγεται ευρέως, ένα κομμάτι Γερμανίας στην καρδιά της Αλεξανδρούπολης. Ένα φροντιστήριο που διδάσκει γερμανικά δεν θα μπορούσε παρά να επιδιώκει την άριστη οργάνωση.

επαφή με την ξένη κουλτούρα
 Σε ένα χώρο αισθητικά άρτιο, δεν περιοριζόμαστε στη στεγνή μετάδοση γνώσεων. Ο πολιτισμός, οι αντιλήψεις, η νοοτροπία και οι θεσμοί των γερμανόφωνων χωρών πλαισιώνουν τη διδακτική μας διαδικασία. Σκοπός μας γενικότερα είναι η επαφή με τη γερμανική κουλτούρα που δίνει και στην ίδια τη γλώσσα μια άλλη υπόσταση.

 κοινωνικά αντανακλαστικά & εταιρική ευθύνη
Ως επιχείρηση που δρα μέσα στο κοινωνικό σύνολο έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι σε κοινωνικές ομάδες που πλήττονται οικονομικά όπως οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι κτλ.

Οργάνωση - Φιλοσοφία

Εγκαταστάσεις

Το κέντρο μας παρέχει όλες τις σύγχρονες ανέσεις και αποτελεί ένα περιβάλλον ασφαλές και ποιοτικό για δημιουργική απασχόληση των μαθητών. Διαθέτει άδεια εκπαιδευτηρίου (σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων – Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), αντισεισμική προστασία, πυροπροστασία, φωτισμό ασφαλείας, κλιματισμό και είναι εξοπλισμένο με όλα τα νέα διδακτικά και τεχνολογικά μέσα.

Διαθέτει ειδικά διαμορφωμένους χώρους, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, σύμφωνα με σύγχρονα παιδαγωγικά κριτήρια, για να διδάσκονται οι μαθητές σε ένα περιβάλλον συμβατό με τα ενδιαφέροντά τους.   

Στην αίθουσα υποδοχής  οι μαθητές μπορούν να περιμένουν με ασφάλεια και άνεση την έναρξη του μαθήματος παρακολουθώντας παράλληλα ντοκιμαντέρ και εκπαιδευτικές εκπομπές  στη γιγαντοοθόνη που διαθέτει.

Στο κέντρο μας λειτουργεί επίσης δανειστική  βιβλιοθήκη (βιβλίων, περιοδικών, CD, DVD) με κατευθυνόμενη επιλογή σύμφωνα με το επίπεδο του μαθητή. Με αυτόν τον τρόπο βοηθούμε τον μαθητή να αγαπήσει το βιβλίο, ανεβάζοντας την αυτοπεποίθησή του ως προς το βαθμό κατανόησης και χρήσης της γλώσσας και  παρέχοντας συνεχώς ευκαιρίες πρακτικής εξάσκησης. Επίσης, εκθέτουμε τον μαθητή στην κουλτούρα και τον πολιτισμικό πλούτο της χώρας που χρησιμοποιεί τη γλώσσα ως μητρική.

Η αίθουσα υπολογιστών εξοπλισμένη με 6 Η/Υ τελευταίας τεχνολογίας βοηθά να γίνει ένας χρηστικός συνδυασμός γλώσσας και νέας τεχνολογίας, ως των δύο κυριότερων επαγγελματικών δεξιοτήτων που θα χρειαστεί το κάθε παιδί ως νέος επαγγελματίας.

Στην αίθουσα προβολών, οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ειδικά επιλεγμένες ταινίες ή εκπαιδευτικά προγράμματα, αποκλειστικά στην Ξένη Γλώσσα που διδάσκονται.